Κέρδισαν οι κάτοικοι την προσφυγή τους στο ΣτΕ κατά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που επέβαλε η προηγούμενη δημοτική αρχή στην περιοχή των συνόρων της Ενότητας Κηφισιάς με τη Ν. Ερυθραία, στον ανατολικό τομέα.

Η απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι καταπέλτης και έχει ισχυρά νομικά πατήματα, τα οποία καταργούν την 474/2011 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, την 140164/13174/2-5-2012 πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, αλλά και την 19259/17550/9-5-12 πράξη της προϊσταμένης του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ν.Π. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αυτές οι αποφάσεις και οι πράξεις προκάλεσαν την τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων των περιοχών γύρω από τις οδούς Ιωνίας, Τροίας, Έλλης, αλλά και της Παπανδρέου και πιο πέρα, στην καρδιά της Ν. Ερυθραίας, στην οδό Κοραή, όπου οι κάτοικοι έπρεπε καθημερινά να διανύσουν τεράστιες αποστάσεις, για να μην οχλήσουν, από ότι φάνηκε, κάποιους άλλους. Γιατί, αυτή η απόφαση του ΣτΕ (3809/2014) έρχεται σε συνέχεια της 1115/2012, η οποία είχε κρίνει παράνομες τις επεμβάσεις, που είχαν γίνει στην οδό Παπανδρέου, επί δημαρχίας Βασιλικής Ταμβάκη, οι οποίες μαζί με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των οδών Έλλης, Τροίας και Ιωνίας κόντεψαν να καταστρέψουν μία ολόκληρη περιοχή.

Οι παραπάνω δύο αποφάσεις του ΣτΕ, που απορρίπτουν τις προηγούμενες αποφάσεις των δύο δημοτικών συμβουλίων, αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ξαναφέρνουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην προ του 2008 κατάσταση και μέσα στο αιτιολογικό τους, αναφέρονται στις διαφορετικές δικαιοδοσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις οποίες η ίδια έχει καταστρατηγήσει. Μάλιστα, αυτές οι αποφάσεις δικαιολογούν απόλυτα τις συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, που ήταν υποχρεωμένοι να διανύουν δυσανάλογα μεγάλες αποστάσεις. Οι επεμβάσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών δυσχέραιναν και την κυκλοφορία των οχημάτων και σε όλες τις άλλες γειτονικές περιοχές, αφού οι οδηγοί κατά τις ώρες αιχμής ήταν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τις παράπλευρες οδούς της Κηφισίας και της Ελ. Βενιζέλου, την οποία ήδη οι υποτιθέμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είχαν αποκλείσει, με το αιτιολογικό της αποσυμφόρησης του οικισμού από την κυκλοφορία. Έτσι απλά, σε ένα ήδη βεβαρημένο κεντρικό οδικό δίκτυο, προσέθεταν και άλλες επιβαρύνσεις, με αποτέλεσμα το μποτιλιάρισμα να διαρκεί για ώρες.

Το μόνο που μένει στη νέα διοίκηση, είναι η άμεση επαναφορά -ειδικά στην οδό Ιωνίας, στην άνοδο προς την Πολιτεία- και η διάνοιξη της οδού Κοραή προς την Παπανδρέου, ώστε να αρχίσει η εκτόνωση. Μετά, μπορεί να γίνει μία ήπια κυκλοφοριακή μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και όχι από ιδιωτικά γραφεία, τα οποία έχουν κοστίσει ένα τεράστιο ποσό στα ταμεία του Δήμου.

ΠΗΓΗ: kifisianews.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει για τη διαχείριση απορριμμάτων το Περιφερειακό Συμβούλιο
Επόμενο άρθροΚακή εμφάνιση και βαριά ήττα για τον Πανερυθραικό 92-69 από τον Παπάγο

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. άντε να δούμε πότε θα ξαναγυρίσει η Έλλης κατεύθυνση, που κοντεύουμε να γίνουμε μόνιμοι κάτοικοι Χ. Τρικούπη, περιμένοντας το φανάρι…
    Με την ΠΑπανδρέου βέβαια δεν ελπίζω να γίνει τίμποτα, οι αδράνεια είναι τεράστια, ειδικά όταν κάποιοι μένουν εκεί και βολεύονται θαυμάσια με την πεζοδρόμηση (άλλωστε τι δημοτική αρχή είσαι αν δε βολέψεις το σπίτι σου)
    Ελπίζω να γίνει και κάτι και να φύγουν από την αρχή της Λ. Ακρίτα (στο Ηρώο) τα εμπόδια, για να μπορείς να στρίβεις δεξιά, γιατί η βλακεία πρέπει να έχει και κάποιο ‘οριο

    Θα πρότεινα στη νέα δημοτική αρχή, που είχε σύνθημα τα καθαρά πεζοδρόμια, να πάρει ένα παιδικό καροτσάκι (με ή χωρίς μωρό) και να προσπαθήσει να περπατήσει την Καζατζάκη, κοντά στο Αστ. Τμήμα, την Κερκύρας, τη Βενέζη, κλπ, κλπ στα πεζοδρόμια, και μετά να βάλει να κόψουν όλα τα λέϊλαντ που έχουν βάλει όλοι οι κάτοικοι στα πεζοδρόμια (επεκτέινοντας τον κήπο τους). Θα καταλάβει τι τραβάμε και μεις, ειδικά όταν βρέχει και είμαστε υποχρεωμένοι να πατάμε στο οδόστρωμα-ποτάμι

  2. Για ποιο λόγο να ξαναγυρίσει η Έλλης κατεύθυνση, για να περνάει η μισή Εκάλη και ο μισός Διόνυσος από εκεί? Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αποτροπή της υπερτοπικής κυκλοφορίας υπάρχει και είναι ισχυρή. Αυτό που η νέα Δημοτική αρχή θα πρέπει να μελετήσει είναι με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί αυτό διατηρώντας το χαρακτήρα της γενικής και αμιγούς κατοικίας σύμφωνα και με το νέο ΓΠΣ γιατί αλλιώς θα υπάρξουν και νέες προσφυγές κατά όποια λύσης αποφασιστεί.

    • Γιατι ειναι ο μονο τροπος να αποσυμφορηθει η περιοχη. Και επιτελους ας σταματηση το παραμυθι των Βορειων Υπερβορειων κ αλλες σαχλαμαρες.Εχουν το αναφαιρετο δικαιωμα να περνανε ΚΑΙ μπροστα απο το σπιτι σου οπως περνας και εσυ απο το δικο τους. Οσο για την αποφαση του Δημοτικου Συμβουλιου, ειναι περα για περα παρανομη και αυθαιρετη, γι’αυτο και ολες οι ρυθμισεις εχουν καταπεσει και απο ΣτΕ και απο Αποκεντρωμενη Διοικιση.Για το δε ΓΠΣ, μαλλον δεν τα ξερεις και πολυ καλα τα πραγματα. Ανεμενε και δεν θα πιστευεις στα ματια σου.

  3. Παραμύθια και σαχλαμάρες λένε όσοι υποστηρίζουν ότι υπερισχύει το δικαίωμα το οδηγού και όχι του κατοίκου. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ισχύει και δεν έχει αλλάξει είναι η αποτροπή της υπερτοπικής (διαμπερούς) κυκλοφορίας, όπως ισχύει και στο Κεφαλάρι και αλλού. Για τα περί παρανομίας τα προσπερνάω. Βρέθηκε ένα παραθυράκι από μία πρώην πολεοδόμο και για τυπικούς λόγουες ακυρώθηκε η μελέτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.